Chlebové karbanátky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 801×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chlebové karbanátky ingredience:
1 půlka chléb
1 ks Knorr bujón
0 dle chuti sůl
0 l voda
0 dle chuti majoránka
1 ks cibule
1 hlavička česnek
0 dle chuti pepř
2 ks vejce
0 dle chuti drcený kmín
0 dkg strouhanka
0 dkg mouka hladká
0 dkg olej
0 dle chuti magi
Chlebové karbanátky postup:
Ve vodě uvaříme bujón a necháme vychladnout. Poté jím zalijeme na kusy rozdělený starší chléb a necháme nejlépe přes noc namočené. Pak chléb rukama rozmělníme a přidáme zbylé suroviny, jaké jsme zvyklí dávat do klasických karbanátků - sůl, pepř, česnek - hodně, na drobno nakrájenou cibulku, majoránku, drcený kmín, vajíčka, hladkou mouku, případně ještě strouhanku (pro výraznější chuť můžeme přidat ještě trochu magi). Z této směsi uděláme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme. Dobré jsou s bramborem, ale i pouze s chlebem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Chlebové karbanátky"
Zkuste také
Závitky se sardelovou pastou
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany ... Pokračovat »
Reklama