Chléb domácí bílý
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 5 359×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chléb domácí bílý ingredience:
1/2 kg hladká mouka,
2 menší, uvařené a nastrouhané brambory,
1,5 kávové lžičky soli,
1,5 polévkové lžíce kmínu,
1,5 polévkové lžíce octa,
1,5 kávové lžičky cukru,
40 g droždí
220 - 230 ml vody
Chléb domácí bílý postup:
Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory, sůl, kmín a ocet. V hrníčku zaděláme z vlažné vody, cukru a droždí kvásek, přidáme do mísy a zaděláme tužší těsto (kuchyňská mechanizace se hodí, ale ne každá správně zadělané těsto utáhne ;-) Zadělané těsto necháme zhruba hodinu a půl kynout v míse. Pak z těsta vyválíme dva bochníčky, které položíme na pomoučněný plech.A teď ta největší atrakce - pečení chleba:
Předem si rozpálíme troubu na 150°C, dolů do trouby strčíme kastrůlek s vodou. Bochníčky lehce potřeme vodou a 20 minut pečeme. Po 20ti minutách zvýšíme teplotu na 200°C a ještě zhruba 35 minut dopékáme. Během pečení potíráme bochníčky vodou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Chléb domácí bílý"
Zkuste také
Reklama