Broskvový amaroun
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 167×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvový amaroun ingredience:
250 g měkkého tvarohu
450 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
1,5 sáčku želatinového ztužovače
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 velká plechovka broskvového kompotu
1 lžíce citrónové šťávy
žluté cukrárenské želé na 0,5 l tekutiny
2 lžíce krystalového cukru
Broskvový amaroun postup:
Kompot scedíme. Šťávu doplníme vodou do půl litru. Prášek na želé smícháme s krystalovým cukrem, přidáme šťávu s vodou, citrónovou šťávu a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu. Uvařené želé necháme trochu vychladnout, občas zamícháme. Trochu mírně teplého želé nalijeme na dno formy, chvíli počkáme až trochu ztuhne a pak na ně naskládáme pokrájené broskve. Opatrně je zalijeme zbytkem želé a necháme ztuhnout v ledničce. Zatím připravíme bílou hmotu. Do misky dáme tvaroh, cukr, jogurt a vyšleháme na hladkou hmotu. Smetanu ušleháme dotuha. Do větší misky nasypeme ztužovač, přilijeme 150 ml vody a ruční metličkou šleháme půl minuty. Do ztužovače přidáme dvě lžíce tvarohovo-jogurtové hmoty, promícháme a smícháme se zbytkem. Pak vmícháme ušlehanou smetanu a na kousky pokrájené zbylé broskve. Hmotu rozetřeme do formy na želé a necháme v ledničce pořádně ztuhnout 2-3 hodiny.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Broskvový amaroun"
Zkuste také
Reklama