bramboráky se zelím
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 644×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
bramboráky se zelím ingredience:
1 kg oloupaných brambor
200 g kysaného zelí
100 g hrubé mouky
100 g hladké mouky
2 vejce
sůl
kmín
majoránka
olej nebo sádlo na smažení
prolisovaný česnek na potření
bramboráky se zelím postup:
Brambory (staré a moučné) nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Osolíme a necháme chvíli stát, aby pustili vodu, tu pak slijeme. Přidáme vejce, zelí, které jsme nakrájeli na menší kousky, oba druhy mouky a koření. Zpracujeme na hladkou směs. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejeme slabou vrstvu tuku. Lžící nebo naběračkou do ní lijeme těsto a hned jej rozetřeme na placičky. Smažíme dozlatova, 3-4 minuty z každé strany. Hotová placky dáváme na vrstvu kuchyňských utěrek, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme potírat prolisovaným česnekem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "bramboráky se zelím"
Zkuste také
Reklama